Липсата на сън не просто ни кара да си легнем на бюрото

...
Липсата на сън не просто ни кара да си легнем на бюрото
Коментари Харесай

Липсата на сън има страховит ефект върху нас, учени го сравняват с...

Липсата на сън не просто ни кара да си легнем на бюрото следобяд и да се усещаме изтощени, само че тя също по този начин отслабва основна връзка сред невроните в мозъка, откри ново проучване. Отслабването в сигналната мрежа на мозъка може да докара до дупки в паметта и до проблеми с концентрацията. А това, по някакъв метод, е сравнимо с резултатите от препиването с алкохол, написа obekti.bg, базирайки се на Science Alert.
Учените са изследвали 12 пациенти, на които са били прикачени електроди, които наблюдават интензивността на мозъка. Особено внимание е било отдeлено на невроните в темпоралния дял на мозъка, който дава отговор за образната памет и образно доставяната информация. Учените открили, че по кое време пациентите са ставали по-уморени, интензивността на невроните се е забавяла и е губела от силата си.

И това е итнересно: Как да заспите за 90 секунди? - четете тази и още потребни вести на zdrave.to

“Сериозната отмалялост има доста подобен резултат върху мозъка, както пиенето на прекалено много алкохол”, разясняват от екипа. “Явно имаме потребност от медицински стандарти, които да разпознават умората при избрани съответстващи групи хора, като да вземем за пример изтощените водачи, с цел да се избегнат инциденти”.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР